foto 2

Presenteren kun je leren

Vaak stellen de deelnemers van een van mijn presentaties de volgende vraag aan mij:
 Hoe kun je toch leren om vol zelfvertrouwen voor een groep te staan?
 Hoe zorg je ervoor dat je dicht bij jezelf blijft, ontspannen bent en het verhaal aan de groep op een boeiende wijze vertelt.
 Graag deel ik mijn ervaringen over dit onderwerp met jullie.

Praten over mijn passie, mijn bedrijf Style Support, prima. Echter groepen groter dan vier personen toespreken, ging ik nog steeds zakelijk uit de weg. Hoe kwam dat toch die diepgewortelde angst van mezelf om in het openbaar te spreken?

Als Image Consultant leer ik mijn klanten om het beste uit zichzelf te halen. De kennis en kwaliteiten die ze aan de binnenkant meedragen zichtbaar te maken aan de buitenkant. Een betere versie van zichzelf te worden. Dan moest mij dat met hulp van buitenaf toch zeker ook lukken!

Tijdens eerder gevolgde presentatie trainingen bij andere instituten, bemerkte ik dat ik in een dag training niet het gewenste resultaat behaalde. Zo kwam ik terecht bij Marie-Jose Custers van Custers Coaching. Ik koos voor de Experience training van Authentiek presenteren. Een 4 uur durende training in een kleine, vertrouwde groep. Ik werd me bewust van mijn valkuilen en begreep waar mijn sterke kanten lagen. De handvaten die Marie-Jose me aanreikte kon ik direct omzetten en mezelf zo mijn eigen authentieke stijl van vertellen en presenteren aanleren.

Nu, een alweer een hele tijd later, mag ik concluderen, dat ik helemaal afgerekend heb met mij presentatie-angst. Ik geef imago-workshops en presentaties binnen verschillende bedrijven op verschillende niveaus. Marie-Jose heeft me aangespoord deze uitdaging met mezelf aan te gaan en voor eens en voor altijd af te rekenen met mijn angst voor het spreken in het openbaar. Ik kan haar van harte aanbevelen! ”